verwendag1

Huis van Alijn

Huis van AlijnHet Huis van Alijn
Kraanlei 65, 9000 Gent
Te Sprokkelen om 11.00 en 15.00 uur (poppenkastvoorstelling duurt telkens 50 minuten) + doorlopend sfeervol Museumcafé open van 10.30 tot 17 uur.

Het Huis van Alijn vernieuwt!

NIEUWE OPSTELLING
Het dagelijks leven is een immense schatkamer van verhalen en dingen die (n)ooit voorbijgaan. Voorwerpen, foto’s, films, geluiden en geuren leggen de tijdsgeest en gewoontes bloot. Ze herinneren aan een recent of verder verleden. Het Huis van Alijn deelt zijn passie voor de grote en kleine geschiedenissen van het leven en wil dit met de nieuwe opstelling nog meer uitdragen.

JOUW TRADITIES, GEWOONTES EN RITUELEN
Meer dan ooit wil het Huis van Alijn gewoontes, tradities en rituelen blootleggen die herinneren aan andere tijden, plaatsen en dingen die (n)ooit voorbijgaan. Het Huis van Alijn gaat ook op zoek naar jouw tradities, gewoontes en rituelen.

Sara Mertens, Sarah Hambrouck en Idania Spruyt, drie masterstudenten Grafisch Ontwerp – Illustratie aan het KASK, kregen een museumkamer ter beschikking en tekenden er de krijtlijnen van de vernieuwing uit. Kom naar het museum en laat je inspireren.

Het museum zal heropenen op zaterdag 16 december 2017 MAAR voor Sprokkels krijgen we toegang tot de Poppenspelzolder voor een typisch Gentsche Pierkes-voorstelling: De Blauwe Appelaar.