Brouwerij Gruut 1 kl

Stadsbrouwerij Gruut

Rembert Dodoensdreef 1 , 9000 Gent

Te Sprokkelen vanaf 11.00 tot 18 uur

(een bezoek duurt: tja, hangt vooral af van de hoeveelheid dorst en het gezelschap)

De Gentse stadsbrouwerij Gruut werd door Annick De Splenter opgericht in april 2009 aan de Grote Huidevettershoek te Gent. Van jongs af aan werd ze ingewijd in de wondere wereld  van gisting en bier. De liefde voor het brouwen zit Annick duidelijk in de genen, want zowel langs moeders- als langs vaderszijde was men actief in de brouwerijwereld. De uitzonderlijke eigenschap van vier van onze Gentse Gruuten bestaat er in dat er zonder hop wordt gebrouwen. Het onderzoek naar alternatieven ter vervanging van het hopkruid ging natuurlijk niet zonder slag of stoot. Een cursus biochemie en enkele samenwerkingsverbanden met verschillende universiteiten later zag het Gentse stadsbier het levenslicht. Er bestaan 5 verschillende variaties: Gentse Gruut Wit, Gentse Gruut Blond, Gentse Gruut Amber, Gentse Gruut Bruin en Gentse Gruut Inferno.

Met je afdeling:

www.gruut.be

Eet- en drinkgelegenheid

IEDEREEN  is bij ons van harte welkom in de Gentse stadsbrouwerij, met of zonder brouwerijbezoek. Wie wil kan één (of meerdere) van onze vijf Gentse Gruutbieren degusteren of consumeren...  Daarnaast kan u genieten van verschillende Gentse specialiteiten denk maar aan onze Breydelspek, Uuflacke, Gruut paté, ... die samen worden geserveerd mé us bruud (brood met draf uit de brouwerij indien aanwezig)

Brouwerijbezoek

Vanaf 8 personen (indien minder dan 8 personen : mogelijk aan te sluiten bij een andere groep) Max. 80 personen

Uitleg over het brouwen + proeven van 3 biertjes 11.00 € per persoon

Uitleg over het brouwen + proeven van 3 biertjes + Gentse specialiteitenhapjes (Gentse kaas, Gruutpaté (met Amber), geperste kop, breydelspek en Tierenteynmosterd): 16.00 € per persoon

Brouwerij Gruut