verwendag1

Gravensteen

Het Gravensteen

Sint-Veerleplein 11, 9000 Gent

Te Sprokkelen van 10.00 tot 18.00 uur (een bezoek duurt ca. 2 uur)

GravensteenHet Gravensteen hoeven we nauwelijks voor te stellen. Iedereen is daar al wel eens gepasseerd of heeft het op een foto van de kuip van Gent zien staan. Maar ben je er al ooit binnen geweest.

Wist je dat dit gebouw ooit bijna gesloopt werd? Of dat het ooit een fabriek is geweest?

Niet enkel de kleinsten onder ons wanen zich ridder of prinses als je tussen die massieve muren loopt of over de kantelen blikt!

Vandaag is het mooi gerestaureerd en bevat het een aantal mooie collecties.

Het vroegere oog om oog, tand om tand, de fameuze vendetta’s, moesten eind twaalfde eeuw uit het straatbeeld verdwijnen.

Wat kwam er echter in de plaats? Welke praktijken werden er toegepast in naam van de gerechtigheid?

Het unieke Museum voor Gerechtsvoorwerpen illustreert het antwoord op deze vragen. De historische wapencollectie in het Gravensteen omvat één van de mooiste verzamelingen van Vlaanderen.

Met je afdeling:

Breng als groep een bezoek aan het Gravensteen. Er zijn verschillende manieren om deze burcht te bezoeken. Laat je onderdompelen in het verhaal van het kasteel tijdens een gegidste rondleiding. Of bezoek op eigen houtje en volg de genummerde infoborden doorheen het kasteel.

Ontdek het Gravensteen met gids

Verhalen over heren en vazallen, recht en rechtvaardigheid, opbouw en afbraak, heden en verleden. Het Gravensteen is de ideale omgeving om meer over het woelige Gentse verleden te ontdekken.

Duur: 90 minuten.

Aantal: max. 25 personen per gids.

Prijs: € 85 per gids + toegangstickets.

Beschikbaarheid: het hele jaar door

Wil je zeker zijn dat je groepsbezoek kan doorgaan op jouw uitgekozen datum, boek dan zo snel mogelijk. Het Gravensteen is een druk bezocht monument!

Opgelet! Het Gravensteen is tot onze spijt niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers Onze burcht telt meer dan 480 treden waarvan het grootste deel behoort tot onze vier smalle wenteltrappen die de verschillende verdiepingen met elkaar verbinden. De te bezoeken musea, kamers en kelders bevinden zich helaas allemaal in de diepte of in de hoogte maar niet op het gelijkvloers.